Alle klassen krijgen eerst een les die begint met de oerknal om uit te komen bij Galileo Galileï met als opdracht planeten/knikkers tekenen, daarna wordt er binnen verschillende thema's gewerkt.

Hieronder een beknopte omschrijvingen waar de lessen ongeveer over gaan, de knoppen onder de plaatjes leiden naar het werk en de vondsten van de kinderen!


Stacks Image 22
00:00
00:00
Stacks Image 200
Stacks Image 197
Stacks Image 194

Tellen en rekenen met knikkers, een telspel of een rekenhulp?

Stacks Image 182
Stacks Image 170
Stacks Image 180
Stacks Image 172
Stacks Image 168
Lessen met uiteenlopende verhalen over een kraai, de geschiedenis van onze getallen, de Abacus, de eerste computer beschreven door Ada Lovelace codekraken door Alan Turing, en het binaire stelsel van Leibniz om uit te komen bij onze moderne computers en wellicht die van de toekomst?

Een knikker zoekt zijn weg door een doolhof of een labyrint, wat komt hij onderweg tegen?

Stacks Image 100
Stacks Image 103
Stacks Image 97
Stacks Image 106
Met het verhaal over uitvinder architect Deadalus en zijn zoon Icarus begint het verhaal wat eindigt bij de Minotaurus in het Labyrint. Om elke hoek loert het gevaar, of wellicht nieuwe mogelijkheden?

Een race met twee knikkers, tegen de zwaartekracht of tegen elkaar!

Stacks Image 112
Stacks Image 137
Stacks Image 118
Stacks Image 115
Stacks Image 121
Onderzoek naar de zwaartekracht van Galileo via Newton naar Einstein, een appel valt uit een boom, een hamer en een veer vallen op de maan. Over hoe iets wat eigenlijk zo gewoon is toch ook nog altijd een raadsel blijft.